Lecsós csirke, ahogy Zé készíti

Hozzávalók

  • 500 g csirkemellfilé
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 50 ml olaj
  • 4 db paprika (kb. 300 g)
  • 1 db hegyes erős paprika (ha nem bírjátok a csípőset, ez elhagyható)
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis szál kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet majoranna
  • 2 tk pirospaprika
  • 150 ml tejszín

Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk. Felhevítünk egy fémnyelű serpenyőt, hogy később a sütőbe tehessük, egy kis mosogatást megspórolandó. Olajon aranybarnára pirítjuk csirkemelleket, percenként forgatva 90%-osra készítjük őket. Ezután félretesszük, a serpenyőt pedig a lecsó elkészítéséhez használjuk.

A paprikákat először kicsumázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és lepirítjuk. Mikor szép barnára pirultak, a hegyes erősből klasszikus karikákat vágunk, és ezt is mellédobjuk és átpirítjuk. A hagymát finomra vágjuk, ezzel is átpörgetjük a paprikákat, majd egy kis kolbászt is teszünk bele az íze kedvéért. Hozzáadunk 2 vékonyra szeletelt fokhagymát és a karikákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csipet köménnyel, majorannával és pirospaprikával. Kicsit melegítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és visszarakjuk bele a húsokat, befedjük a lecsóval és három perces rotyogtatás után 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

(Via Streetkitchen)