Lacipecsenye

Hozzávalók

A húshoz

  • 700 g sertéstarja
  • 1 teáskanál adalékmentes só
  • 7 csipet fehérbors (őrölt)
  • A páchoz
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
  • 2 gerezd fokhagyma

A sütéshez

  • 350 g sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.

A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak.

Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.

Frissen tálaljuk az elkészült Lacipecsenyét, tetszőleges körettel tálaljuk.

(Via Cookpad)