Hozzávalók
A húshoz
- 700 g sertéstarja
- 1 teáskanál adalékmentes só
- 7 csipet fehérbors (őrölt)
- A páchoz
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
- 2 gerezd fokhagyma
A sütéshez
- 350 g sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak.
Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.
Frissen tálaljuk az elkészült Lacipecsenyét, tetszőleges körettel tálaljuk.
(Via Cookpad)