Juhtúróval töltött rántott gomba

Hozzávalók

  • 4 db nagy gomba (kb. 8 cm átmérőjű)
  • 200 g juhtúró
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 db tojás
  • 1 ek liszt (a tojás sűrítéséhez)
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A gombáknak kitörjük a szárát, egy mokkáskanállal kikaparjuk a töltelék helyét, és átöblítjük. A túróval elkeverjük a rusztikusra vágott zöldfűszereket, zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. 

A tojásokat felverjük, és besűrítjük az egy evőkanál liszttel. A gombafejekbe nyomkodjuk a tölteléket és liszt-liszttel sűrített tojás-morzsa sorrendben bepanírozzuk őket. 150 fokos olajban a töltéssel felfelé elkezdjük sütni, majd átforgatva pirosra sütjük. Rizzsel és tartármártással tálaljuk.

(Via Streetkitchen)