Gombás-borsós csirkeleves

Hozzávalók

  • 8 db csirkeszárny
  • 3 db csirkefarhát
  • 10 dkg vaj
  • 4 közepes db csiperkegomba
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 2 közepes db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 ek finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kk kakukkfű
  • 3 csipet szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 4 l víz

Elkészítés

A vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat, csirkefarhátat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket, a gombát is. Kevergetve pároljuk.

Majd a lisztet hozzáadva, pirítjuk 1-2 percig. Pirospaprikával meghintjük, paradicsomlével feleresztjük. Jól elkeverjük, befűszerezzük, a fokhagymát is beletörjük. Hozzáöntjük a vizet, és jó puhára főzünk mindent. Kóstoljuk, és utána ízesítjük. Melegen tálaljuk.

(Via Nosalty)