Hozzávalók
- 8 db csirkeszárny
- 3 db csirkefarhát
- 10 dkg vaj
- 4 közepes db csiperkegomba
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 közepes db sárgarépa
- 2 közepes db fehérrépa
- 1 kis db zeller
- 25 dkg zöldborsó
- 1 ek finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 kk kakukkfű
- 3 csipet szerecsendió
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 4 l víz
Elkészítés
A vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat, csirkefarhátat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket, a gombát is. Kevergetve pároljuk.
Majd a lisztet hozzáadva, pirítjuk 1-2 percig. Pirospaprikával meghintjük, paradicsomlével feleresztjük. Jól elkeverjük, befűszerezzük, a fokhagymát is beletörjük. Hozzáöntjük a vizet, és jó puhára főzünk mindent. Kóstoljuk, és utána ízesítjük. Melegen tálaljuk.
(Via Nosalty)