Darált hússal töltött gombafejek sütőben sütve


Hozzávalók

  • 8 nagy db csiperkegomba
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 20 g sajt
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • 2 teáskanál napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1.5 dl víz

Elkészítés

A hagymát kevés olajon megdinszteljük.

Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.

Hozzáadjuk az fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)

Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.

Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk, és reszelt sajtot reszelünk.

180 fokra előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük. Sütés ideje: 20 perc.

(Via Nosalty)