Csirkemell sajttal és baconnel

Hozzávalók

Csirkemell elősütése

  • 2 db csirkemell filé
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Szósz

  • 10 szelet bacon
  • 2 közepes db piros kaliforniai paprika (vagy kápia)
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Csirkemell elősütése

A csirkemelleket félbe, majd 2-2 szeletre vágjuk, és besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Összekeverjük a lisztet a reszelt parmezánnal és a borssal, megforgatjuk benne a hússzeleteket, és a felhevített olíva és vaj keverékén oldalanként pár perc alatt pirosra sütjük, majd félretesszük.

Szósz

A maradék zsiradékon megpirítjuk a felcsíkozott bacont, hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a felkockázott vöröshagymát, és belenyomjuk a fokhagymát.

Kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, borsot őrlünk rá. Belekeverjük a tömlős sajtot és a reszelt parmezánt, majd a sűrű sajtszószba visszahelyezzük az elősütött csirkemelleket.

Lassú tűzön pároljuk még kb. 15 percig, ügyelve, hogy ne égjen le a sűrű, sajtos mártás, amiből tálaláskor a hússzeletre bőven kanalazunk, és megszórjuk friss petrezselyemzölddel.

(Via Nosalty)