Hozzávalók
Csirkemell elősütése
- 2 db csirkemell filé
- 10 dkg finomliszt
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 2 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Szósz
- 10 szelet bacon
- 2 közepes db piros kaliforniai paprika (vagy kápia)
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg tömlős krémsajt
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Csirkemell elősütése
A csirkemelleket félbe, majd 2-2 szeletre vágjuk, és besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Összekeverjük a lisztet a reszelt parmezánnal és a borssal, megforgatjuk benne a hússzeleteket, és a felhevített olíva és vaj keverékén oldalanként pár perc alatt pirosra sütjük, majd félretesszük.
Szósz
A maradék zsiradékon megpirítjuk a felcsíkozott bacont, hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a felkockázott vöröshagymát, és belenyomjuk a fokhagymát.
Kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, borsot őrlünk rá. Belekeverjük a tömlős sajtot és a reszelt parmezánt, majd a sűrű sajtszószba visszahelyezzük az elősütött csirkemelleket.
Lassú tűzön pároljuk még kb. 15 percig, ügyelve, hogy ne égjen le a sűrű, sajtos mártás, amiből tálaláskor a hússzeletre bőven kanalazunk, és megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
(Via Nosalty)