Csirkecsíkok zöldbors mártásban

Hozzávalók

A zöldbors mártáshoz

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek zöldbors (ecetben eltett)
  • 1 teáskanál dijoni mustár (magos)
  • 2 dl csirke alaplé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 kk étkezési keményítő
  • 1 ek worcestershire-szósz

A pirított csirkéhez

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kk bors (frissen őrölt)

Elkészítés

A zöldbors mártáshoz

A csirkemellet ceruzányi csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk.

Ha már minden oldala fehéredésig (vagy kicsit tovább) pirult, hozzáadjuk a zöldbors mártás összetevőit (a zöldborsot szűrőbe téve öblítsük át, mert elég ecetes, sós lében teszik el).

Engedjük fel a csirke alaplével, és főzzük fedő alatt 6-7 percig, majd öntsük rá a tejszínt is, és azzal is forraljuk össze.

Egy evőkanál hideg vízzel keverjük el a keményítőt, és öntsük a mártáshoz. Keverjünk rajta kettőt, és zárjuk el a gázt, mert ennyi idő alatt be is sűrűsödött a szósz.

(Via Nosalty)