Hozzávalók
A zöldbors mártáshoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek zöldbors (ecetben eltett)
- 1 teáskanál dijoni mustár (magos)
- 2 dl csirke alaplé
- 1 dl főzőtejszín
- 2 kk étkezési keményítő
- 1 ek worcestershire-szósz
A pirított csirkéhez
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 ek olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 1 kk bors (frissen őrölt)
Elkészítés
A zöldbors mártáshoz
A csirkemellet ceruzányi csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk.
Ha már minden oldala fehéredésig (vagy kicsit tovább) pirult, hozzáadjuk a zöldbors mártás összetevőit (a zöldborsot szűrőbe téve öblítsük át, mert elég ecetes, sós lében teszik el).
Engedjük fel a csirke alaplével, és főzzük fedő alatt 6-7 percig, majd öntsük rá a tejszínt is, és azzal is forraljuk össze.
Egy evőkanál hideg vízzel keverjük el a keményítőt, és öntsük a mártáshoz. Keverjünk rajta kettőt, és zárjuk el a gázt, mert ennyi idő alatt be is sűrűsödött a szósz.
(Via Nosalty)