Csirkebecsinált

Hozzávalók

  • 8 db csirkeszárny
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  • 50 dkg zöldborsó
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 175 g tejföl
  • 1 l tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 2 ek vaj
  • 1 l víz

Elkészítés

A vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket.

Tovább pároljuk kb. 10 percig. Majd a lisztet hozzáadva, pirítjuk 1-2 percig. Felengedjük vízzel, amíg el nem lepi az egészet.

Beleszórjuk a fűszereket és a fokhagymát is apróra vágva. Fedő alatt bő 1 óra hosszat főzzük.

A tejfölt elkeverjük kevés tejjel. Ezzel sűrítjük be a levest.

A többi tejjel még felöntjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár perc rottyantás, és tálaljuk!

(Via Nosalty)