Hozzávalók
- 8 db csirkeszárny
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kis db zeller
- 1 kis db karalábé
- 50 dkg zöldborsó
- petrezselyem ízlés szerint
- 1 púpozott ek finomliszt
- 175 g tejföl
- 1 l tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- 2 ek vaj
- 1 l víz
Elkészítés
A vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket.
Tovább pároljuk kb. 10 percig. Majd a lisztet hozzáadva, pirítjuk 1-2 percig. Felengedjük vízzel, amíg el nem lepi az egészet.
Beleszórjuk a fűszereket és a fokhagymát is apróra vágva. Fedő alatt bő 1 óra hosszat főzzük.
A tejfölt elkeverjük kevés tejjel. Ezzel sűrítjük be a levest.
A többi tejjel még felöntjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár perc rottyantás, és tálaljuk!
(Via Nosalty)