Hozzávalók
A gombás szószhoz
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g gomba
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 200 ml alaplé
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek petrezselyem
A húsgombóchoz
- 250 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés
A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.
A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.
(Via Nosalty)