Magyaros csirkemell ragu


"Aki szereti a pikáns ízeket, az feltétlenül próbálja ki ezt a magyaros csirkemell ragu receptet! Laktató, és finom étel!" - írt a receptet megosztó Alajuli.

Hozzávalók 3 adagra

  • 50 g szalonna (füstölt)
  • 50 g kolbász (füstölt)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 csipet fehérbors (őrölt)
  • 1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál pirospaprika (őrölt)
  • 200 g csirkemell filé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöld paprika
  • 100 g zöldborsó
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g zellerszár
  • 200 g tejföl (20%-os)

A szalonnát kis kockára vágjuk és elkezdjük kisütni a zsírját. Rátesszük a vékony karikára vágott kolbászt, majd pár percig együtt sütjük őket.

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd ezeket is a serpenyőbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel.

A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk, majd a raguhoz adjuk.

A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük és szintén a serpenyőbe tesszük. Az egészet alaposan összekeverjük és addig pirítjuk, amíg a csirkemell ki nem fehéredik.

Hozzáadjuk még a borsót, az apróra vágott sárgarépát, és zellerszárat.

Megszórjuk pirospaprikával és majoránnával, majd közepesnél egy picit kisebb lángon az egészet készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd még picit forralunk rajta.

Főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk az elkészült magyaros csirkemell ragut.