"Aki szereti a pikáns ízeket, az feltétlenül próbálja ki ezt a magyaros csirkemell ragu receptet! Laktató, és finom étel!" - írt a receptet megosztó Alajuli.
Hozzávalók 3 adagra
- 50 g szalonna (füstölt)
- 50 g kolbász (füstölt)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál só
- 3 csipet fehérbors (őrölt)
- 1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál pirospaprika (őrölt)
- 200 g csirkemell filé
- 1 db paradicsom
- 1 db zöld paprika
- 100 g zöldborsó
- 100 g sárgarépa
- 100 g zellerszár
- 200 g tejföl (20%-os)
A szalonnát kis kockára vágjuk és elkezdjük kisütni a zsírját. Rátesszük a vékony karikára vágott kolbászt, majd pár percig együtt sütjük őket.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd ezeket is a serpenyőbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel.
A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk, majd a raguhoz adjuk.
A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük és szintén a serpenyőbe tesszük. Az egészet alaposan összekeverjük és addig pirítjuk, amíg a csirkemell ki nem fehéredik.
Hozzáadjuk még a borsót, az apróra vágott sárgarépát, és zellerszárat.
Megszórjuk pirospaprikával és majoránnával, majd közepesnél egy picit kisebb lángon az egészet készre főzzük.
Amikor minden megpuhult, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd még picit forralunk rajta.
Főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk az elkészült magyaros csirkemell ragut.