Csángó gulyás

"A Csángó gulyás, egy laktató, ízletes leves, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek, aki szereti a savanyú káposztás ételeket. :) Próbáljátok ki ezt a Csángó gulyás receptet! ;)" - írja a recept megosztója, Alajuli.

Hozzávalók 4 adagra

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 3 csipet fehérbors (őrölt)
  • 350 g sertéscomb
  • 1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
  • 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  • 1600 ml víz
  • 350 g savanyú káposzta
  • 50 g rizs
  • 200 g tejföl (12%-os)

Elkészítés

Az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük az olajon.

A kockára vágott húst a hagymához adjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd a húshoz adjuk a pirospaprikát és felöntjük kb. 300 ml vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a hús nagyjából megpuhul. Ez kb. 40 percet vesz igénybe.

Beletesszük az átmosott savanyú káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd készre főzzük az ételt.

A főzés vége előtt 10 perccel beletesszük a rizst is.

Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és pár percig még forraljuk.

Tejföllel kínálhatjuk az elkészült Csángó gulyást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: