Extra sajtos penne

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 6 dl  tej
  • 15 dkg reszelt trappista sajt + 5 dkg a szóráshoz
  • 15 dkg reszelt gouda sajt
  • 15 dkg mozzarella
  • 50 dkg száraz tészta
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.

Felolvasztjuk a vajat, pár perc alatt megpirítjuk rajta a lereszelt fokhagymát és megszórjuk a liszttel. Egy kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, amíg szép aranybarna rántást nem kapunk, majd óvatosan, fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk.

A kifőtt tésztát összekeverjük az elkészített szósszal, megszórom a reszelt sajtokkal, vajjal kikent sütőformába öntjük, rámorzsoljuk a mozzarellát, megszórjuk a trapistával és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. A sütési idő sütőnként változhat, az a cél, hogy szép pirosra piruljon a teteje. (Gastrohobbi)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!