Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 40 dkg hámozott darabolt paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 2 db padlizsán
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkemellel töltött padlizsán elkészítéséhez a húst megmossuk, felkockázzuk vagy ledaráljuk. Az olívaolajat felhevítjük. Hozzáadjuk a húst, és gyakran megkeverve fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, és 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd lehúzzuk a ragut a tűzről.
A megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, a vágott oldalukat bevagdossuk. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A padlizsánok belsejét kikapargatjuk kissé, és a raguba keverjük. A ragut ezután a padlizsánokba töltjük.
Elrendezzük mindet egy tepsiben, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. (Stefanikné Juhász Tünde receptje)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!