Hozzávalók
- 40 dkg érett őszibarack
- 1 db vaníliarúd
- 3 dl fehérbor
- 6 dkg cukor
- 1.5 dl habtejszín
- menta (a díszítéshez)
Elkészítés
A hideg őszibarack-krémleves elkészítéséhez kereszt alakban bevágunk 30 dkg őszibarackot, és forrásban levő vízben blansírozzuk kb. 1 percig. Ezután a gyümölcsöket hideg víz alá tartjuk, majd meghámozzuk és kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét.
A fehérbort a cukorral együtt közepes tűzön felforraljuk egy fazékban. Hozzáadjuk a vaníliarudat, a kikapart velőt, valamint a feldarabolt őszibarackot, és tovább főzzük kb. 5 percig. A vaníliarudat kiemeljük.
A boros őszibarackot felöntjük a tejszínnel és 3 dl vízzel. A fazékban botmixerrel nagyon finomra pürésítjük, majd a hűtőbe tesszük.
A maradék őszibarackot megmossuk, kimagozzuk és vékony cikkekre daraboljuk. Elosztjuk négy tálkában vagy mélytányérban, és rámerjük a jéghideg krémlevest. Mentalevéllel díszítve kínáljuk.
Receptek #zsaffadiet módra
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!