Tejfölös sonkaleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 cikk zeller
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 1-2 liter sonka főzőlé
  • őrölt paprika
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • zsiradék

Elkészítés:

Kevés zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, sózzuk, pici vizet adunk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már kész, lehúzzuk a tűzhelyről, meghintjük őrölt pirospaprikával.

Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a megtisztított, feldarabolt leveszöldségeket, öntünk rá egy liter sonkalevet, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a sonka meg a zöldségek. Ha nagyon sós a sonkalé, akkor vízzel hígítjuk (ha nem, akkor mehet bele még sonkalé), felforraljuk.

Kevés hideg vízben csomómentesre keverjük az evőkanálnyi lisztet, hozzákeverjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!