- 2 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 cikk zeller
- 40 dkg füstölt sonka
- 1-2 liter sonka főzőlé
- őrölt paprika
- 2 babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- zsiradék
Elkészítés:
Kevés zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, sózzuk, pici vizet adunk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már kész, lehúzzuk a tűzhelyről, meghintjük őrölt pirospaprikával.
Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a megtisztított, feldarabolt leveszöldségeket, öntünk rá egy liter sonkalevet, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a sonka meg a zöldségek. Ha nagyon sós a sonkalé, akkor vízzel hígítjuk (ha nem, akkor mehet bele még sonkalé), felforraljuk.
Kevés hideg vízben csomómentesre keverjük az evőkanálnyi lisztet, hozzákeverjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest.
(Via Vidék íze)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!