Tojásleves gazdagon

Hozzávalók

  • 1 ek libazsír
  • 1 szál füstölt, paprikás kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek egész kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 tk őrölt kömény
  • 2 ek liszt
  • só, bors
  • 2 l víz
  • 5 ek ecet (10 százalékos)
  • 4 db tojás

Elkészítés:

A libazsíron elkezdjük lepirítani a felszeletelt kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre párolódott, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az egész köménnyel. 2-3 percig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt és a lisztet, és felöntjük 1 dl vízzel.

Miután elfőtte, még ezt 3-4 alkalommal megismételjük. Ezután, ha jól lepirult, felöntjük a maradék vízzel, felforraljuk és beleöntjük az ecetet. 15-20 percig főzzük lassú tűzön, majd a tojásokat enyhén felverjük  egy tálban és belecsurgatjuk a forró levesbe. Elkeverjük, 2 percig rotyogtatjuk és kész is.

(Via Streetkitchen)