Hozzávalók
- 1 ek libazsír
- 1 szál füstölt, paprikás kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek egész kömény
- 1 ek pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 2 ek liszt
- só, bors
- 2 l víz
- 5 ek ecet (10 százalékos)
- 4 db tojás
Elkészítés:
A libazsíron elkezdjük lepirítani a felszeletelt kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre párolódott, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az egész köménnyel. 2-3 percig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt és a lisztet, és felöntjük 1 dl vízzel.
Miután elfőtte, még ezt 3-4 alkalommal megismételjük. Ezután, ha jól lepirult, felöntjük a maradék vízzel, felforraljuk és beleöntjük az ecetet. 15-20 percig főzzük lassú tűzön, majd a tojásokat enyhén felverjük egy tálban és belecsurgatjuk a forró levesbe. Elkeverjük, 2 percig rotyogtatjuk és kész is.
(Via Streetkitchen)