Savanyúkáposztás-raguleves

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykacomb (sertéscombból is finom)
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 2 ek mangalica zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 kk tárkony
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem (vagy kapor)
  • 2 db babérlevél
  • 1.5 l víz

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágjuk, a húst felkockázzuk. A hagymát a mangalica zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a babérlevelet és a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk fűszerpaprikával és vízzel, vagy húsleves maradékkal felöntjük.

Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott sárga- és fehérrépát, sóval, borssal után ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor kiszedjük őket.

Átmossuk a savanyú káposztát, hozzáadjuk a húshoz, és készre főzzük. A főtt zöldséget felkarikázva visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a tejfölt, és kiforraljuk. Legvégül friss vagy fagyasztott petrezselyemzölddel vagy kaporral ízesítjük.

(Via Nosalty)