Hozzávalók
- 40 dkg pulykacomb (sertéscombból is finom)
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 1 nagy db vöröshagyma
- 2 ek mangalica zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 2 kk tárkony
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem (vagy kapor)
- 2 db babérlevél
- 1.5 l víz
Elkészítés
A hagymát apró kockára vágjuk, a húst felkockázzuk. A hagymát a mangalica zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tárkonyt, a babérlevelet és a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk fűszerpaprikával és vízzel, vagy húsleves maradékkal felöntjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott sárga- és fehérrépát, sóval, borssal után ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor kiszedjük őket.
Átmossuk a savanyú káposztát, hozzáadjuk a húshoz, és készre főzzük. A főtt zöldséget felkarikázva visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a tejfölt, és kiforraljuk. Legvégül friss vagy fagyasztott petrezselyemzölddel vagy kaporral ízesítjük.
(Via Nosalty)