A tökéletes tojáspörkölt

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1 ek zsír vagy olaj
  • 2 fej hagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk kömény
  • 1 tk majoranna
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • só, bors

Elkészítés:

Sós vízben 15 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, majd ha kihűltek, meghámozzuk őket.

Közben elkészítjük a pörköltalapot: zsíron vagy olajon alacsony hőmérsékleten kb. 15 perc alatt puhára dinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezután mehet rá a pirospaprika, ezzel jól elkeverjük, majd azonnal felöntjük 3 dl vízzel.

Beledobjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát, fűszerezzük köménnyel és majorannával, sózzuk, borsozzuk, és nagyjából 20 perc alatt készre főzzük az alapot. Ha megvagyunk az alappal, beledobjuk az ízlés szerint feldarabolt tojásokat, én például négybe vágom őket. Már csak egyet forralunk rajta, de nem keverjük meg, nehogy összetörjük a tojásokat. Galuskával tálaljuk.

(Via Streetkitchen)