Húsvéti bableves

Hozzávalók

  • 300 g tarkabab
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 l sonkafőző lé
  • 2 szál répa (kb. 250 g / 2 szál)
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 ek paprikakrém
  • 1 tk sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 400 g főtt sonka

A tálaláshoz

  • ½ fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 175 g tejföl

Elkészítés:

Az előző éjszakára beáztatott tarkababot egy lábasba tesszük az egészben hagyott, megpucolt hagymával, a petrezselyemmel és a fokhagymával, felöntjük a sonka főzőlevével, hogy jócskán ellepje, és elkezdjük főzni. 

Forrástól számítva 30 perc után hozzáadjuk a keresztben és hosszában is elfelezett répát és fehérrépát, a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot. 

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. 

Amikor kész, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, egyet forralunk rajta, és tálalunk. 

Tányérba szedjük a levest, megszórjuk a tetejét apró kockákra vágott lila hagymával és frissen aprított petrezselyemmel, majd kanalazunk rá egy kevés tejfölt. Friss kenyérrel fogyasztjuk. 

(Via Street Kitchen)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!