Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 200 g szeletelt bacon
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 100 ml olaj
- Ízlés szerint só
- Frissen őrölt tarka bors
Elkészítés
Add az olajhoz a fűszerpaprikát, a reszelt fokhagymát, a sót és a borsot, majd alaposan keverd össze.
Vágd a csirkemellet hosszában kb. 1 cm széles csíkokra, majd a csíkokat a vékonyabb részétől kezdve metszd be úgy, hogy a végén kb. fél cm részen hagyd egyben, illessz ide egy szelet bacont és fond össze.
A fonatokat tedd egy tepsire, kend meg a fűszeres olajjal. Fedd be benedvesített sütőpapírral és 200°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton süsd 20 percig, majd vedd le a papírt, locsold meg a fonatokat a szafttal és tedd vissza a sütőbe további 10 percre, hogy szép pirosra piruljanak.
Tálald krokettel és málnacsatnival.
(Via GastroHobbi)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!