Spenótfőzelék baconös tojással

Hozzávalók

  • 1 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg fagyasztott spenót
  • 2 db zsemle
  • 200 ml tej
  • só, bors
  • frissen reszelt szerecsendió

A feltéthez

  • 6 db tojás
  • 100 ml tej
  • só, bors
  • 100 g bacon
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát, beledobjuk a spenótot, és felöntjük 100 ml vízzel. A zsemléket addig feldaraboljuk és beáztatjuk a tejbe. Amikor a spenót felolvadt, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és a maradék gerezd fokhagymát. Ha felforrt, hozzáadjuk a kinyomkodott, tejbe áztatott zsemlét, és botmixerrel pépesítjük az egészet. Ha sűrűnek találjuk, akkor felönthetjük még egy kis tejjel.

A tojásokat felverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk. A bacont és a hagymát felkockázzuk és az olajon jól megpirítjuk. Ráöntjük a felvert tojást, és alacsony lángon sütni kezdjük. Ha a serpenyő szélénél kezdett megszilárdulni a tojás, akkor 200 fokos sütőbe tesszük, 8-10 percre. A spenót feltéteként tálaljuk.

(Via Street Kitchen)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!